Staironmanit

Uusi työnjohtaja Santeri Jokiniemi: “Mielenkiinto pysyy yllä kun on halua kehittyä.”

Kun Santeri Jokiniemi oli saamassa asepalvelusta päätökseen seitsemän vuotta sitten, oli levyseppähitsaajan mielessä saada vakituinen työpaikka.

– Kaverini mainitsi, että Staironilta voisi löytyä hommia. Soitin, kysyin töitä ja viikon jälkeen aloitin Pansiontiellä hommat, Jokiniemi muistelee.

Seitsemän vuotta vaihtuvia asiakkuuksia ja projekteja on kehittänyt Jokiniemeä ammatissaan, samalla myös Stairon on kehittynyt.

Staironilla on selkeä halu mennä eteenpäin. Sama pätee itseeni – mielenkiinto pysyy ylhäällä kun on halua kehittyä. Nyt tarjoutui paikka hakea työnjohtajaksi ja kouluttautua lähiesihenkilöksi, joten tartuin tilaisuuteen, Jokiniemi sanoo.

Esihenkilökoulutus kestää noin vuoden, ja Jokiniemelle se tarkoittaa tulevaisuudessa mielenkiintoisia uusia haasteita sekä vaihtelua. Kokemusta vaihtuvista projekteista on kertynyt ja kokemuksen myötä on mahdollista saada myös lisää vastuuta.

– Työskentelin Staironilla viitisen vuotta levyseppähitsaajana ja muutamissa projekteissa tiiminvetäjänä. Työnjohtoresursseja päätettiin kasvattaa, minkä vuoksi avautui sauma hakea työnjohtoon ja tulin valituksi, Jokiniemi kertoo.

“Kaikki on tuttua – mikään ei ole samaa”

Työnjohtajan vastuulla on muun muassa varmistaa, että projektien aikana työntekijöillä on materiaaleja sekä ennakoida ja suunnitella työn etenemää.

– Yksi suurimmista eroista entiseen on, että tietokoneen käyttö työssä on lisääntynyt lähes olemattomasta päivittäiseen, Jokiniemi naurahtaa.

– Työnkuvaan kuuluu olennaisesti henkilöstö- ja laiteresurssien suunnittelu sekä tietenkin aikataulutusta. Parhaiten työtäni kuvaa lause: kaikki on tuttua – mikään ei ole samaa, Jokiniemi jatkaa.

Uudet asiakkuudet tuovat työhön vaihtelua ja uuden oppimista. Jokiniemen mielestä juuri Staironin projektien monipuolisuus on mukavaa ja kehittävää. Työnantajan jatkuva halu kehittyä lisää työtyytyväisyyttä ja motivoi.

– Meillä on todella hyvä työilmapiiri ja yhteistyö toimii sujuvasti. Avoin kulttuuri mahdollistaa keskustelun, joka kehittää toimintaa entisestään. Positiivisella ja rennolla meiningillä on mukava tehdä hommia, Jokiniemi lopettaa.