Asiakasreferenssit | Staironmanit | Uutiset

Staironin ja Tibnorin yhteistyö on teräksenvahvaa

Tibnorin aluemyyntipäällikkö Riku Frigård ja Staironin hankintajohtaja Joel Sjöberg ovat tehneet yhteistyötä vuodesta 2016 alkaen. Yritysten yhteinen historia ulottuu kuitenkin jo miesten työuria pidemmälle.

Tibnorin aluemyyntipäällikkö Riku Frigård: ”Oli helppo lähteä rakentamaan yhteistyötä.”

”Meidän alalla pitkäaikaiset asiakassuhteet ovat tyypillisiä. Jotta yhteistyö onnistuu, pitää ihmisten kemioiden toimia hyvin yhteen.

Tapasin Joelin ensimmäistä kertaa edeltäjäni Karin kanssa Staironilla. Minua ja Joelia edeltävät mestarit olivat jäämässä samana vuonna eläkkeelle, ja olin siihen asti opetellut aluemyyntipäällikön saappaissa kävelyä. Olimme molemmat nuoria kavereita, alle kolmekymppisiä. Palaverin jälkeen vanhat starat luovuttivat homman meille. Siitä vahvasta pohjasta on ollut hyvä jatkaa eteenpäin. Olemme Joelin kanssa oppineet paljon toisiltamme.

Tibnorin slogan on Teemme toisin. Uskomme jatkuvaan kehitykseen ja etsimme uusia, parempia ratkaisuja yhdessä asiakkaan kanssa. Stairon on meille hyvä kumppani, koska heillä on samanlaiset arvot. Myös Stairon haluavat tarjota asiakkailleen enemmän ja luoda parasta mahdollista lisäarvoa.

Pääosin tarjoamme Staironille terästuotteita, kuten ohutlevyjä ja ruostumatonta terästä. Lisäksi meillä on esikäsittelypalvelua. Stairon kertoo meille paljon toiminnastaan. Sitä kautta pystymme vastaamaan paremmin heidän tarpeisiinsa. Keskustelemme myös tuotteiden ja toimintatapojen kehittämisestä, jotta voimme säästää fiksusti työaikaa ja materiaalia.

Stairon on innostunut omasta tekemisestään, ja heidän porukastaan huokuu tekemisen meininki. Sellaisen kumppanin kanssa haluaa tehdä töitä. Olen oppinut tuntemaan Joelin lisäksi myös muita staironlaisia. Jokainen heistä on ollut hyvä tyyppi ja työt ovat sujuneet.

Me olemme Joelin kanssa tekemisissä muutenkin. Käymme esimerkiksi pelaamassa sulkapalloa. Jotta kentälle kehtaa mennä, pitää ihan senkin puolesta hoitaa hommat hyvin.”

Staironin hankintajohtaja Joel Sjöberg: ”Asetamme kovat vaatimukset ja odotukset niin itsellemme kuin kumppaneillemme.”

”Stairon ja Tibnor ovat toimineet pitkään yhdessä. Vaikka yritysten nimet ovat muuttuneet ja toimintakulttuurit vuosien saatossa kehittyneet, on hyvä yhteistyö jatkunut.

Tulin toukokuussa 2016 Staironin silloisen ostajan Markun oppipojaksi suoraan ulkomaankomennukselta. Minulla oli vajaa kuukausi aikaa opetella työ ja tutustua kumppaneihimme. Yksi näistä oli Tibnor. Vaikka olimme molemmat Rikun kanssa uusia tekijöitä, meitä yhdisti korkea motivaatio ja halu saada yhteistyö toimimaan.

Kun tekee lähes viikoittain neljän vuoden ajan saman henkilön kanssa töitä, kommunikointi on helppoa. Riku tietää, mitä Stairon tarvitsee ja minä tiedän, mitä Tibnor pystyy tarjoamaan. Myös vaihtuvat projektit ja materiaalitarpeet pitävät mielenkiintoa yllä, sillä niissä pääsee ratkomaan uusia haasteita.

Stairon on teollinen palveluyritys, joka haluaa haastaa itsestäänselvyydet. Se tarkoittaa sitä, että olemme ratkaisuhakuisia ja avoimia uusille mahdollisuuksille. Haluamme optimoida tuotantoa ja tekemistämme, jotta voimme auttaa asiakkaitamme entistä paremmin. Asetamme kovat vaatimukset ja odotukset niin itsellemme kuin kumppaneillemme.

Koska valmistamiemme tuotteiden materiaalikirjo on todella laaja ja aikaa valmistukselle jää usein suhteellisen vähän, emme voi kovinkaan usein hyödyntää tehdastilauksia. Kattavan valikoimansa ansiosta Tibnor on Staironille hyvä terästukkuri. Lisäksi he pystyvät vastaamaan tiukkaan markkinatilanteeseen kilpailukykyisillä hinnoilla. Tibnor on myös luotettava: Kun heiltä tulee tilausvahvistus, tiedän, että tavara on sovittuun aikaan Staironin pihassa Turun Pansiossa.

Näen, että työ Rikun ja Tibnorin kanssa jatkuu myös tulevaisuudessa. Riku ei tee tyhjiä lupauksia. Hän on asiallinen, avoin ja haluaa aidosti edistää yhteistyötämme. Me olemme jonkin verran tekemisissä vapaallakin. Lätkimme sulkapalloa ja hyvillä keleillä saatamme istuskella Turun jokirannassa.”