Sandvik Mining and Construction valmistaa Turun tehtaallaan maanalaisia lastaus- ja kuljetuskalustoja yli 700 ammattilaisen voimin. Vuoden 2021 alussa tilauskanta kasvoi siihenastiseen ennätykseensä, samoin tarve uusille yhteistyökumppaneille. – Staironilla on tarpeisiimme erinomaisesti muokkautuvat tilat, joustava ote sekä vahvat teollisuuden referenssit, kehuu Sandvikin valmistuspäällikkö ja loppukokoonpanojen alihankinnasta vastaava Esa-Pekka Kantola. 

Yhteistyö mielletään usein uuden rakentamiseksi, mutta nyt tavoite on päinvastainen: Staironin tehtävänä on purkaa Sandvikin päätehtaalta saapunut, vastavalmistunut kone kappaleisiin, pakata osat sekä varmistaa toimitus loppuasiakkaalle. 

– Tähän mennessä Stairon on onnistuneesti hoitanut meille kuuden koneen purun ja yhden puretun koneen kasauksen. Koska maanalaisiin kaivoksiin ei aina ole ramppia, jota pitkin koneen voisi ajaa sisälle, on uusi kalusto pakko ensin purkaa ja laskea sitten kuiluun osissa nostureiden avulla. Myös tuotetestauksen sekä laadunvarmistuksen kannalta on oleellista, että kone on kertaalleen tehtaalla koottu, Kantola selventää. 

Mukautumiskykyinen ja luotettava kumppani

Tuotannon tukimahdollisuudet ovat saman kaupungin sisällä operoitaessa olleet Sandvikille ihanteelliset. 

– Tähän työhön ei kukaan ole valmis suoraan koulun penkiltä, vaan yksityiskohtiin on oltava valmis perehtymään. Staironin kavereista olen pistänyt merkille, että heillä on Valmetin ajoista periytynyttä soveltavaa ammattitaitoa sekä käsittelykokemusta juuri isojen kappaleiden kanssa toimimisesta. 

Vuoden mittaan yhteistyössä on tullut vastaan tilanteita, kun asiakas onkin vaihtunut lennossa ja kone on pitänyt niputtaa uudestaan. 

– Meidän toimialamme vaatii ehdottoman joustavan sekä mukautumiskykyisen yhteistyökumppanin, joka osaa avoimesti kommunikoida mitä tehdään, missä vaiheessa ollaan ja miten reagoidaan, jos ja kun jotain muuttuu matkan varrella. Luotto ja jatkumo syntyvät siitä, että hommat hoituvat ajallaan, Kantola painottaa. 

Valmistusta ja varustelua tulevaisuuteen 

Parasta aikaa Staironilla tehdään hommia parin viikon päästä asiakastoimitukseen menevän purku- ja pakkaustyön loppuunsaattamiseksi. Yhteistyön volyymi on Sandvikiltä Staironille kasvanut tasaisesti. 

– Rohkeus, mukautumiskyky ja jatkuva uuden oppimisen nälkä ovat kulmakiviä teollisuuden ammattilaisen menestykselle. Sandvikin ja Staironin toimintatavoissa yhdistyvät ainutlaatuisella tavalla nämä kolme ominaisuutta. Kiitän asiakastamme luottamuksesta ja uskon yhteistyömme jatkuvan vahvana, kertoo Staironin myyntipäällikkö Antti Reivonen. Hän on myös oman työhistoriansa aikana pätevöitynyt laadunhallinnan ja prosessikehityksen tehtävissä liittyen raskaiden kaivoskoneiden valmistukseen. 

Markkinatilanteista riippuen on yhteinen tulevaisuuden tavoite kasvattaa toimintaa ja päästä hyödyntämään staironilaisten moniosaamista mm. osien varustelussa sekä kokoonpano- ja valmistustyössä. 

– Staironin yksi parhaita puolia on ehdottomasti se, että he ovat joustavuuden lisäksi tavoitteellisia ja haluavat päästä osaksi meitä kehittämällä asiantuntijapalveluitaan pitkäjänteisesti, Esa-Pekka Kantola päättää. 

Me uskomme, että jokaiseen ongelmaan on ratkaisu. Siksi palvelutarjoomamme on laaja ja joustava.
Tutustu ja haasta meidät ratkomaan ongelmasi!