Uutiset | Yleinen

Staironille Suomen ensimmäinen Zinser-plasmaleikkaus-järjestelmä

Stairon investoi uuteen saksalaisvalmisteiseen Zinser 4126 B -plasmaleikkauskoneeseen. Vuoden 2023 lopulla käyttöön otettava kone tehostaa työprosesseja ja tarjoaa entistä paremmat mahdollisuudet vastata asiakkaiden tarpeisiin.

Zinser 4126 B on yhdistelmälaite, jolla voidaan toteuttaa 3D-plasmaleikkausta, jyrsintää ja kierteytystä 3000×13000 mm:n tehollisella leikkauskapasiteetilla. Laite sisältää myös valmiudet lisätoiminnallisuuksien, kuten putkenleikkuun, käyttöönottoon tulevaisuudessa.

– Investoinnin avulla pystymme vastaamaan asiakkaiden tarpeisiin entistä paremmin ja kustannustehokkaammin sekä lyhentämään tuotannon läpimenoaikoja, kertoo Staironin toimitusjohtaja Timo Kylä-Nikkilä.

Tuotannon laatu ja tehokkuus paranevat

Yksi tärkeimmistä koneen hyödyistä on suuri työstöala ja laitteeseen integroitu porausyksikkö. Porausta, jyrsintää ja kierteytystä voidaan nyt tehdä yhdellä työvaiheella samalla laitteella.

– Kustannustehokkuus paranee ja oman tuotantomme kapasiteetti kasvaa, Kylä-Nikkilä täsmentää.

Plasmaleikkurin toimittaa Staironille Vossi Group Oy, joka vastaa myös laitteen asennuksesta, ylösajosta ja staironlaisten koulutuksesta. Plasmaleikkauskoneen käyttöönotto ajoittuu tällä tietoa joulukuun 2023 alkuun.

Katso alta valmistajan esittelyvideo Zinser-plasmaleikkausjärjestelmästä!