Staironmanit

Staironilta mukava startti metallialalle

Stairon haluaa tukea tulevaisuuden tekijöitä tarjoamalla mahdollisuuksia työharjoitteluun teollisuuden alan opiskelijoille. Pitkän historian omaava yritys takaa harjoittelijoilleen talon täydeltä tietoa ja taitoa.

Metallialan ammattitutkinnossa käytännön kokemus on parasta oppia

Turkulaiset Eetu ja Santtu Ammattiopisto Spesiasta ovat kerryttäneet alan osaamista ja työelämän oppeja kuuden viikon mittaisella työharjoittelujaksollaan Staironilla. Poikien mielestä harkka on ollut kokonaisuudessaan kivaa ja opettavaista aikaa. Lue, mitä muita ajatuksia nuorille on herännyt.

Miten päädyit metallialalle?

Eetu: Mielenkiintoni metallialaan heräsi pappani kautta, joka työskenteli 50 vuotta telakalla metallimiehenä. Hänen kanssaan teimme paljon metallitöitä papan omassa autotalliverstaassa.

Santtu: Isäni on ollut Taalintehtaan tehtaalla metallitöissä. Kipinä metallialaan lähti hänestä.

Minkälaista työskentely Staironilla on ollut?

Eetu: Olen viihtynyt hyvin! Staironilla olen saanut työskennellä mukavien työkavereiden kanssa hyvällä fiiliksellä. Täällä on aina annettu apua ja neuvoja.

Santtu: Tämä on mukava työpaikka ja ilmapiiri on hyvä! Saan apua aina kun sitä tarvitsen. Siksi minua kiinnostaisi myös tulevaisuudessa hakea vakituiseen työhön Staironille.

Mitä olet oppinut harjoittelun aikana?

Eetu: Harjoittelu on opettanut minulle paljon sarjatuotannosta sekä valmistusprosessin kulusta aina alkumetreiltä viimeistelyihin asti.

Santtu: Olen oppinut paljon tuotantotyöstä. On ollut mukavaa kokeilla vaihtelevasti erilaisia hommia.

Mikä on ollut työssäsi siisteintä?

Eetu: Niin paljon on ehtinyt tapahtua, että en osaa nimetä yhtä tiettyä asiaa. Kaikki on harjoittelujaksoni aikana ollut siistiä!

Santtu: On ollut hienoa nähdä valmistuksessa olevia paperikoneen laitteistoja. Oli kiinnostavaa kuulla työkavereilta, miten ne toimivat.

Mitä haluaisit tehdä seuraavaksi?

Eetu: Opintoja on jäljellä vielä vuoden verran. Sen jälkeen haluaisin tietty työllistyä. Sitä ennen haaveena olisi kuitenkin saada alalta kesätöitä, vaikka täältä Staironilta.

Santtu: Valmistun koulusta ensi keväänä ja aion sen jälkeen hakea metallialan töihin.