Staironmanit

Työnsuunnittelija Teemu Tuokko: “Staironilla työskentely on innostavaa, koska työ ei ole yhtä ja samaa.”

Tuttavan kehut Staironista työpaikkana saivat Teemu Tuokon hakemaan suunnittelijan tehtäviin. Nykyään, vaihtuvat projektit pitävät yllä osaamista, eikä arki muutu tylsäksi.

Elokuussa 2023 Staironilla aloittanut työnsuunnittelija Tuokko käy työssään läpi asiakkaalta saapuvia aineistoja, joille hän suunnittelee työmenetelmät sekä vaiheistaa projektin valmistustiedot Staironin ERP-järjestelmään. Lisäksi hän tulostaa työpiirustukset ja toimittaa työntekijöille työmääräimet.

Tuokolla on työkokemusta laajasti muun muassa auto- sekä rakennusalalta. Monipuolinen toimialatuntemus on erinomainen lisä Staironille, jossa asiakkuudet ja projektit vaihtelevat.

– Vaikka aiempi työni oli teknologiateollisuudessa ja työnkuva hyvin samanlainen, on Stairon osoittautunut monipuolisuudessaan kiinnostavaksi työpaikaksi. On myös ollut hienoa nähdä, miten suuressa kokoluokassa voidaan alalla toimia, jos verrataan aiempaan työhöni autotehtaassa. Vaihtuvat asiakkuudet ja projektit pitävät mielenkiintoa yllä ja kasvattavat osaamista, mikä on mielestäni tärkeää, Tuokko sanoo.

Odotuksiin on vastattu

Suunnittelijan paikkaa Tuokko päätti hakea, koska oli kuullut tuttavaltaan – nykyiseltä kollegalta – paljon hyvää Staironista.

– Puolen vuoden jälkeen voi sanoa, että kaveri oli oikeassa. Töissä on hyvä ja rento meininki sekä tasa-arvoinen ilmapiiri, Tuokko lisää.

Mitä alkanut vuosi tuo tullessaan ja mitä se tarkoittaa suunnittelijan työssä?

– Tulossa on paljon uusia asiakkuuksia monilta toimialoilta. On mukava päästä näkemään, mihin kaikkeen Stairon pystyy, Tuokko sanoo.